Tesla sänker återigen priserna: Lägsta någonsin i Sverige

Förnyade  Tesla Model 3 Model 3 säljer inte alls så bra som  Tesla hoppats. Nu sänks priset i Sverige på den uppdaterade modellen med 22 000 kronor. Det är första gången någonsin som en ny  Tesla kostar under 500 000 kronor i Sverige

Efter sommaren förra året presenterade Tesla en stor uppdatering av sin  Model 3. Bilen fick en omfattande omgörning, och har hyllats i flera tester, bland annat här på Carup. Men kunderna har inte strömmat till i någon större omfattning. Efter en ökning för modellen i slutet av förra året har försäljningen fallit igen. I Sverige minskade registreringarna med 22 procent första kvartalet. 

Nu genomför Tesla en prissänkning på Model 3 i Sverige, och för första gången får en ny  Tesla i Sverige ett listpris på under 500 000 kronor. Basversionen  Model 3 RWD kostar från 496 170 kronor inklusive destinationsavgift, jämfört med 519 170 kronor tidigare, ner med 23 000 kronor. Den fyrhjulsdrivna Model 3 Long Range kostar nu från 586 170 kronor. Model Y är än så länge oförändrad i pris i Sverige, men har sänkts med 22 000 kronor i USA. 

En lång rad märken har den senaste tiden kapat priset på sina elektriska modeller efter att försäljningen av elbilar minskat i EU. Även Toyota sänkte nyligen priset på sin elbil bZ4X i Sverige, med hela 80 000 kronor och ligger fortfarande under Teslas billigaste modell.

 Tesla Model 3
 Model 3
 kom i en kraftigt förnyad modell i höstas, men köparna sviker. Bilen är ett stort lyft, även om det är svårt att se på utsidan. Kanske är det därför köparna svikit modellen i år.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt