Trots Lotta Engberg – modemärke i konkurs efter 62 år

Inte ens Lotta Engberg kunde rädda det Göteborgsbaserade modebolaget Desam. Trots den nya vårkollektionen som tagits fram tillsammans med den folkkära sångerskan och programledaren tvingas nu företaget inleda konkurs.

Desam Fashion Group bildades redan 1962 och har framför allt utvecklat och distribuerat sina egna varumärken – Cappuccini och Murrey – som i sin tur sålts via ett 40-tal butiker över hela landet. 

Men nu kan det vara slut med det, liksom med den nya kollektionen företaget tagit fram i samarbete med Lotta Engberg. Sjunkande omsättning över tid med miljonförluster staplade på varandra har gjort framtiden omöjlig.

Bild ifrån Desams hemsida

”Det är fortsatt utmanande att nå högre volymer och att bibehålla en relevant marginal. Utvecklingen för fysiska butiker möter många utmaningar med utveckling av digital handel och en allmän oro hur konsumtion för kläder kommer att utvecklas” skrev Desam i sin senaste årsredovisning.

Samtidigt har leverantörer i Asien redan börjat ta fram den beställda höstkollektionen, vilket sätter tidspress på konkursförvaltaren Johan Norén att hitta en ny ägare.
– Jag tänker att det måste gå ganska fort i det här fallet, säger Norén till Market.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt