Trots renovering – därför säljs huset så billigt

En potentiell pärla för den händige och kunnige – så beskriver mäklaren renoveringsvillan. Här verkar det som att renoveringen har gått lite snett, men den som vill kavla upp ärmarna kan få villan till ett riktigt fyndpris.
”Med rätt expertis och engagemang kan detta hus förvandlas till en verklig skatt”, upper mäklaren Felix Öberg vid Fastighetsbyrån.

Det finns flera fel och brister i den charmiga villan från 1919. Bland annat finns det en bärande vägg som behöver åtgärdas. Men är man händig och längtar efter ett nytt renoveringsprojekt kan den här villan vara av intresse. Den säljs nämligen för ett riktigt bra pris.
”Huset är i behov av en genomgång från grund till tak”, skriver mäklaren.

Den vackra och ovanliga farstukvisten vid entrén ser ut som en blandning mellan samtid och dåtid. Dörrarna är helglasade med effektfulla vita spröjs. Inuti bostaden finns det totalt fyra rum fördelat på 70 kvadratmeter.

På nedervåningen finns en hall, ett fräscht badrum, ett kök och ett sovrum. Två sovrum med snedtak finns på övervåningen. Det finns dessutom en trevlig balkong med plats för en mindre uppsättning med utemöbler. I ett av rummen finns en ståtlig kakelugn i okänt skick.

Här behöver man fixa väggarna. Foto: Fastighetsbyrån
Här finns den del att göra.

Av bilderna att döma har många områden i huset redan renoverats, då man kan se att golv och väggar är utbytta eller nymålade. Sedan finns det en del utrymmen i huset som skulle behöva lite hjälp i form av uppfräschning.

Insidan skulle kunna omvandlas till en modern och funktionell bostad med flera smarta utrymmen. För den som har rätt kunskap och öga för att se potentialen hos huset kan bostaden förverkligas till en verklig skatt.
”Det krävs noggranna insatser för att åtgärda fel och brister men man kan skapa ett hem som återigen kan stå starkt och välkomnande”, skriver mäklaren.

Fräsch och fin toalett med tvättmaskin.
Flera av rummen ser ut såhär – nyrenoverade och fräscha.

Huset står på en vackert grönskande tomt på 840 kvadratmeter. Här finns det ståtliga träd och en mindre förrådsbyggnad. Trädgårdens utformning är som gjord för att ha mysig picknick på gräsmattan eller grillträffar med goda vänner.

Bostaden finns i Småländska Örsjö, strax utanför Nybro. Orten är en god representant för 1900-talssamhället på landsbygden som har påverkats av järnvägens betydelse. Socknen är även en av de sjörikaste i Kalmar län. Närmaste matbutik finns i Nybro som präglas av en småstadsidyll med sitt utbud av klädbutiker, inredningsbutiker och hemelektroniksbutiker. 43 kilometer bort finns närmaste staden som är Kalmar. Där finns det mesta man kan behöva i form av service och butiksutbud. I staden finns också många sevärda platser som bland annat Kalmar Slott och Kvarholmen med Gamla vattentornet.

Visserligen kräver villan ett visst renoveringsarbete, men för 200 000 kronor kan det vara värt investeringen. I synnerhet om man är händig och kan göra det mesta av renoveringen på helt egen hand. Den fina villan säljs med en friskrivningsklausul som innebär att det är köparens ansvar om det skulle uppstå eventuella dolda fel. Läs mer om huset här.

På tomten står en liten förrådsbyggnad.
Mysig liten balkong.
Den fina kakelugnen.
Grönskande trädgård.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt