Tv-kända Leif & Billy-huset kan bli ditt

Fyra rum, sextiotvå kvadratmeter och tillhörande ladugårdsbyggnad. Efter sju säsonger på SVT Play säljs nu det röda torpet, känt från humorserien “Leif och Billy”. För nästan två miljoner kronor kan kändistorpet bli ditt för alltid.

De norrländska bröderna Leif och Billy slog igenom på SVT Play år 2017, nu är humorserien uppe i hela sju säsonger. Skådespelarna bakom karaktärerna är Klas Eriksson och Alfred Svensson. Idag har serien även tagit sig utanför skärmarna och i höst syns de på Scalateatern i Stockholm, showens samtliga datum är redan utsålda. 

Den som kollat på Leif och Billy, känner säkerligen igen deras karakteristiska torp i byn “Sörbäcken”. Där har det mesta skett, alltifrån spårade dejter till underliga upptåg. Här har även skådisar som Happy Jankell, Fredrik Hallgren och Fanny Klefelt vistats. 

Nu ligger kändistorpet ute till försäljning. För 1 950 000 kronor kan det bli ditt. Torpet är dock inte beläget i Norrland, som det sägs vara i serien. Utan är istället placerat i Almunge (tillhörande Uppsala kommun), cirka en timmes bilfärd från Stockholm City. 

“Här kan du odla dina egna grönsaker, ta långa promenader i skogen eller bara njuta av trädgården” skriver mäklaren Stad&Land. Torpet är byggt år 1900, har 3 rum och kök om 62 kvadratmeter samt en tillhörande ladugårdsbyggnad. Det finns dock behov av renovering, dels då vattenledningen mellan vattenbrunn och bostadshus är trasig. 

Torpet är utrustat med indragen fiber, badrum med badkar, enskilt vatten och oinredd vind. Det finns även vedspis och två kaminer, samtliga har dock eldningsförbud. Det är alltså ett charmigt och hyfsat modernt torp, som med lite kärlek och omvårdnad skulle kunna fungera som bostadshus. 

Bildmontage: Bild 1 på “Leif och Billy” -Fotograf Nikola Stankovic, Bild 2 på Torpet -Stad&Land, Montage av Moa-Alice Jannes
Bilder i texten: Stad&Land

MEST LÄSTA

Senaste nytt