Unik fyrvaktarstuga säljs till vrakpris

Med svårslagen utsikt över skärgården vid Vänern kan fyrvaktarstugan bli ett fantastiskt smultronställe. Nu finns det möjlighet att ta över stugan på den natursköna ön Lakholmen – till ett riktigt överkomligt pris.
“Här kan du verkligen kan vara ifred och njuta av naturen”, uppger mäklaren Lina Danielsson vid Bocentrum.

Kom bort från stadens stress och luta dig tillbaka i den harmoniska fyrvaktarstugan på ön Lakholmen. Här kan man njuta av naturens fridfulla lugn och Värmlandssjöns skvalpande vågor samtidigt som fåglarna kvittrar i kör. Den blå himlen och solens strålar som gör att fyrens vita fasad blänker gör att den blir extra vacker att titta på. 

”Läget med den svårslagna utsikten kan göra detta till ett riktigt smultronställe där du verkligen kan vara ifred och njuta av naturen. Hela ön ligger inom naturreservat och natura 2000-området Värmlandsskärgården”, skriver mäklaren.

Fyrvaktarstugan ser liten ut från utsidan. Foto: Bocentrum

Fyrvaktarstugan finns vid Kristinehamns skärgård, eller rättare sagt Visnum. Belägen precis vid Värmlandssjön, som är den östra delen av Vänern, kan utsikten knappast bli mer magnifik.

Det finns flera öar och långgrunt vatten runt om Lakholmen. Därför är det sällan man ser djupgående båtar i området, men desto fler mindre motorbåtar. Genom det långa och natursköna Vålösundet sker inseglingen till Kristinehamn. 

Fyrvaktarstugan består av 2 plan med totalt tre rum och kök fördelat på 85 kvadratmeter. På bottenvåningen finns det två rum och på övervåningen finns ett sovrum samt ett oinrett rum. Stugas interiör är simpel, men samtidigt medför det en viss charm med den avklädda enkelheten. Något som lyfter husets elegans är huset den imponerande kakelugnen och vedspisen, men det är oklart om dessa fungerar då de ej har besiktigats. 

Fyrhuset tillsammans med fyren. Foto: Leif Elsby
Stora rymliga ytor.

Bostadhuset står på en arrenderad mark som består av en yta på cirka 4 000 kvadratmeter. Arrendet för fastigheten ligger på en årskostnad från 4 000 kronor. På tomten finns en äldre jordkällare och ett väl tilltaget uthus med både bodar och utedass. 

Förutom fyrvaktarstugan finns det endast ytterligare en till byggnad på ön: fyren. Därför kan man vara helt säker på att man kommer att kunna vistas på ön i avskildhet från andra människor – en perfekt tillflyktsö när man bara vill komma bort från den stressiga vardagen. Fyren ingår dock inte i försäljningen.

Den vackra kakelugnen.

Byggnaderna saknar el, men öns fyr drivs med hjälp av solceller och batteri. 
”Södra delen av ön är ett fågelskyddsområde och får inte beträdas mellan 1 april och 31 juli”, uppger mäklaren Lina Danielsson vid Bocentrum. 

För den som längtar efter att få betrakta den oemotståndligt vackra omgivningen pågår just nu en budgivning av fyrvaktarstugan. Högsta budet för fyrvaktarstugan är i skrivande stund 795 000 kronor. Mer om budgivningen kan du läsa här.

Den oinredda delen på övervåningen.
Sovrummet på övervåningen.
Den stora uthuslängan.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt