Unik tornvilla från 1909 till fyndpris

Den enastående vackra tornvillan med anor från sekelskiftet väntar nu på att få bli omhändertaget av en ny ägare. Nu säljs den till ett riktigt fyndpris.
”Villan har ett torn i anslutning till bostadshuset, vilket ger lyxen att från varje våningsplan ha en ingång till ett tornrum”, uppger mäklaren Selma Cajo vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Den vackra trädallén är det första man ser innan man kommer fram till huset. En känsla av omedelbar lyx och avskildhet uppenbarar sig. Känslan fortsätter även när man kliver in på den parkliknande trädgården med härliga växter som bland annat berså, körsbärsträd och stora lövträd.

Trädgården har en generös storlek på hela 7 339 kvadratmeter, så här får man passa sig när man leker kurragömma. Den stora ytan bjuder även in till möjligheten att skapa egna projekt för den trädgårdsintresserade.

Den vackra trädallén leder upp mot huset. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Villan från 1909 är minst lika charmig som dess förtrollande omgivning. Här finns det två våningsplan och en oinredd vindsvåning fördelat på 150 kvadratmeter. I bostaden ryms fem rum, varav tre av dessa används som sovrum.

På entréplanet finns ett badrum, vardagsrum med anslutning till matsalen, ett rymligt kök och ett tornrum. På övervåningen finns ytterligare ett badrum, två stora sovrum, ännu ett kök, en vacker balkong samt det andra tornrummet. Via övervåningen tar man sig sedan till vindsvåningen.

Det vackra tornhuset.

Bostaden är onekligen mycket vacker att titta på med alla sina tidsenliga detaljer, men enligt mäklaren har huset ett renoveringsbehov.
”Om du vill renovera, ha ett hus som har ett bra läge men ändå avskilt och vill sätta din egen prägel? Då har du hittat rätt!”, skriver mäklaren.

Det unika tornhuset ligger i Jäderby, strax 4 kilometer ifrån Arbogas stadskärna. Väl i Arboga finns det mest man kan tänkas behöva i serviceväg såsom skola, restaurang, dagligvaruhandel, tågkommunikationer och bank.

Husets värmesystem består av vedpanna som via vattenburna radiatorer värmer upp bostaden.
”Det har inte funnits någon vedpanna i huset under de senaste 10 åren, således har de vattenburna radiatorerna inte använts och bör därför ses över”, uppger mäklaren.

Det magnifika huset säljs nu för endast 995 000 kronor, ett riktigt klipp för den som är redo för att kavla upp ärmarna. Tänk vilket sagolikt hem det kan bli!
Annonsen finner du här.

Balkongräcket har fantastiska detaljer.
Det rymliga, men något utdaterade köket.
Om man byter ut de slitna tapeterna kan det här rummet bli riktigt läckert.
Ett av bostadens sovrum.
Övervåningen har en inbjudande hall.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt