Unionen trappar upp Tesla-strejk

Nu varslar Unionen om ytterligare sympatiåtgärd i Teslakonflikten. Åtgärden nu riktas mot Kiwa som utför arbete i lokaler där Tesla bedriver verksamhet.
– Unionen står upp för den svenska kollektivavtalsmodellen och vi står bakom IF Metalls mål; att få till kollektivavtal på Tesla. 

Teslas konflikt med fackförbunden fortsätter. Sedan den 14 maj har fackförbundet Unionen satt allt arbete som besiktningsbolaget DEKRA Industrial utför för Teslas räkning i blockad. Det är för att stödja IF Metalls primärkonflikt om kollektivavtal på Tesla. Nu har det kommit fram uppgifter som tvingar Unionen att ta till nya åtgärder.
– Det har kommit till vår kännedom att DEKRA:s största konkurrent Kiwa har anlitats för att utföra arbete i lokaler där Tesla bedriver verksamhet. Unionen har därför valt att vidta ytterligare sympatiåtgärder på Kiwa, säger Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen.

En ny bokad emot Kiwa Sweden AB träder i kraft den 4 juli klockan 15:00. Har Tesla inte tecknat något kollektivavtal innan dess, så innebär det att Kiwa inte får utföra arbete i lokaler där Tesla bedriver verksamhet. 
– Unionen står upp för den svenska kollektivavtalsmodellen och vi står bakom IF Metalls mål; att få till kollektivavtal på Tesla. I Sverige gäller kollektivavtal som modell för trygghet, inflytande och ordning och reda på arbetsmarknaden. Därför utökar vi nu våra sympatiåtgärder i Teslakonflikten, säger Martin Wästfelt. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt