Voi:s otroliga vändning: Tror på vinst redan i år

Voi minskade rörelseförlusten från drygt 800 miljoner till 400 miljoner kronor under 2023. Nu menar bolagets finanschef att Voi kan gå med vinst snabbare än vad man tidigare trott. 
– Om allt går som det ska så har vi god chans att nå lönsamhet på ebit-nivå redan i år, säger Vois finanschef, Mathias Hermansson till DI.

Under 2023 omsatte koncernen över 1,4 miljarder kronor, vilket är en förbättring med 18 procent jämfört med året innan. I mitten av mars i år tog Voi in en kvarts miljard i kapital ifrån såväl nya som befintliga delägareägare, vilket värderade Voi till 3,9 miljarder kronor. Då var Vois mål att gå med vinst inom två år, rapporterar Breakit.  

Idag är bolaget verksamt i över 100 städer i 12 länder i Europa. Förra året krympte rörelseförlusten sett som ebit från 834 miljoner kronor till 429 miljoner. Resultatet på ebitda-nivå gick upp från -445 miljoner i fjol till -105 miljoner kronor. Det är en stor förbättring men inte så pass stor att nå det nollresultat som vd och grundare Fredrik Hjelm tidigare hoppats på 

– Vi nådde nästan fram, men under de senaste 12 månaderna som sträcker sig till april i år så ligger vi på 20 miljoner i vinst på ebitda-nivå, och den stiger snabbt. Om allt går som det ska så har vi god chans att nå lönsamhet på ebit-nivå redan i år, vilket är ett år före vår originalplan”, säger Mathias Hermansson till DI. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt