Succéreceptet – Markus Aujalays heta korvgryta

En riktig mustig och het korvgryta kan vara precis vad man behöver efter att ha varit ute en kall vårdag. På youtube gästades nyligen kändiskocken Markus Aujalay av komikern och programledaren Keyyo som blev bjuden på just det – och hos henne gjorde den succé. “Det här va ju jättegott!“, säger Keyyo.

Blandade korvar, grönsaker och ris tillsammans i en het gryta låter nästan som den amerikanska jambalayan eller den spanska paellan. Det är också ingredienserna till Markus Aujalay’s mustiga korvgryta. Här kommer receptet på hur du gör din egen version av Aujalay’s jättegoda korvgryta.

Ingredienser:

  • 500 g blandad kor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färsk paprika i olika färger
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl jasminris
  • 1 burk majs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 röd chili
  • 2 lagerblad
  • 4-5 dl vatten
  • 1 salladslök
  • 1 kruka persilja
  • Färsk lime
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör såhär:

  • Börja hacka lök vitlök och chili i små bitar och skär även upp paprikan och korvarna i mindre bitar efter behag.
  • Häll i oljan i en stekpanna och stek korven tills den får fin färg tillsammans med lök, vitlök, chili och majs och paprika. Tillsätt sedan jasminriset till korv- och grönsksblandningen så att även de får lite fin färg.
  • Efter en stund går du i med tomatpuré, salt, krossade tomater, vatten och lagerblad i stekpannan och sänk värmen litegrann. Sätt på ett lock och låt sjuda. Tillsätt lite mer vatten vid behov så att riset och grönsakerna får gå klart.
  • När riset och grönsakerna har fått en bra konsistens kan du smaka av med salt och svartpeppar. Därefter kan du toppa korvgrytan med hackad salladslök, bladpersillia och ringla över lite olivolja. Pressa lite lime på toppen och avnjut sedan själv eller tillsammans med dina nära och kära.
“Det här var ju jättegott!”, säger Keyyo. Foto: Youtube @markusaujalay2782
Bilder: Youtube

LÄS MER: