Kristerssons miss: Hade kungaparets bild på toa

En liten skitsak i Ulf Kristersson och Birgitta Eds lyxvilla i Strängnäs tvingade mäklaren att radera bilder ur bostadsannonsen. Precis bredvid statministerparets toalettstol stod en inramad och signerad bild på kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia som Kristersson fått av kungaparet 2014.

Förra veckan uppmärksammade Nu.se att statsminister Ulf Kristersson och hans fru, prästen Birgitta Ed lagt ut huset i Strängnäs till försäljning. Det 439 kvadratmeter stora huset köpte paret år 2002 och nu 22 år senare är det dags för huset att få nya ägare. Huset med totalt tio rum, har alltifrån gym, bastu, vinkällare och en stor trädgårdstomt på hela 1791 kvadratmeter.

Birgitta Ed delade med sig av nyheten om flytten på sin Facebook: “Syrenerna har aldrig varit vackrare eller doftat starkare, solen har sällan lyst så starkt mot domkyrkans röda tegelväggar och platsen nedanför Domkyrkoberget har aldrig känts som mer hemma. Trots det – nu är Sturegatan 10 – en av de vackraste platserna man kan tänka sig – till salu”, skrev Birgitta på Facebook. 

Nyheten om statsministerns husförsäljning uppmärksammades i många svenska medier landet runt. Men det var en detalj ifrån familjens hem som fick mäklarfirman att ta bort en bild ur bostadsannonsen, uppger Nyheter24. Tidigare fanns det en bild ifrån en av familjens toaletter med i bostadsannonsen – vilken senare togs bort på grund av en väldigt speciell detalj, även om det kan tyckas vara en skitsak.

I bilden som tagits bort stod ett inramat och signerat fotografi av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, precis bredvid toastolen. Fotografiet avslöjar Nyheter24 gavs till Kristersson år 2014 i när den dåvarande Alliansregeringen avgick. Kristersson var vid tillfället socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfelds regering. Ulf Kristersson är definitivt inte ensam om att ha kungaparet på toa. Det är en gammal fin tradition i Sverige att dekorera dassen med vår aktade kungafamilj.

Samma dag som Alliansregeringens avtackning på slottet så delade finansminister Elisabeth Svantesson med sig av en bild av kungaporträttet på Instagram. 
“Kungaparet bjöd den avgångna regeringen på lunch idag. Vi fick ett vackert porträtt med oss ifrån Slottet. Tack!”, skrev då Svantesson på Instagram

Ett av porträtten har nu visat sig hamnat på Ulf Kristersson och Birgitta Eds toalett i Strängnäs. För den som har gjort en intresseanmälan är det visning av huset söndag den 26 Maj. Om man kan få en skymt av det uppmärksammade fotografiet på visningen återstår att se.
LÄS MER: