Över 3000 Fisker elbilar kan bli värdelösa i USA

3321 Fisker Ocean-bilar köptes upp för att bli taxibilar i New York. Men ett tekniskt problem har nu gjort bilarna oanvändbara. Fisker har inte lyckats överföra viktig data från sina servrar – vilket har satt hela affären i fara. Löses inte problemet så riskerar över 3000 Fisker elbilar att bli värdelösa, uppger Carup.

När Fisker gick i konkurs så såldes hela deras restlager i USA till American Lease, som planerade att använda de 3 321 bilarna som taxibilar. Nu står affären inför stora problem, då företaget inte lyckats överföra nödvändig data till en ny server, vilket gör att American Lease inte kan använda bilarna. 

Som en konsekvens hotar American Lease att dra sig ur affären och har krävt att Fiskers likvidation avbryts i konkursdomstolen.De Fisker-bilar som köpts upp i Sverige av Bra Bilar är dock helt opåverkade av problemen i USA och fungerar utan problem.

Trots att American Lease har betalat tiotals miljoner dollar för bilarna, så står de altså oanvända. En del av bilarna har sålts för så lite som 26 000 kronor, och totalbeloppet för de 3 321 bilarna uppgår till 487 miljoner kronor. Lyckas inte Fisker överföra all viktig data till den nya servern så riskerar nu affären att gå i stöpet.
LÄS MER: