Extremt ovanligt fall: Man med tre penisar hittad

När studenter i Storbritannien genomförde en obduktion av en man gjorde de en mycket ovanlig upptäckt. Mannen hade tre penisar, något som endast dokumenterats en gång tidigare.

Mannen hade den mycket ovanliga medicinska företeelsen känd som diphallia, skriver The Independent.
Det är första gången tillståndet upptäcks hos en vuxen. Det tidigare dokumenterade fallet var en tre månader gammal pojke i Irak 2020.

Upptäckten gjordes när studenter vid University of Birmingham Medical School undersökte kroppen av den 78-årig mannen som donerat sin kropp till forskning. Under obduktionen noterade forskarna att mannen hade normala könsorgan utvändigt, men två extra penisar doldes inuti pungen. Huvudpenisen delade en urinrörskanal med en av de extra penisarna, medan den tredje penisens var ofullständig utan urinrör. Det är oklart om mannen vetat om sitt tillstånd.

Det andra och det tredje penisskaftet är markerat i rött och grönt på bilden. Illustration: Journal of Medical Case Reports

Forskarna misstänker att diphallia är vanligare än man tidigare trott. Eftersom mannens könsorgan utvändigt såg normalt ut tror man att mannen inte vetat om sitt speciella tillstånd.
LÄS MER: