Bianca Ingrossos gifthärva växer – smink säljstoppas

Nu har ytterligare en Caia-produkt visat sig innehålla skadliga ämnen. Märket har fått ytterligare en polisanmälan och kritiken haglar ifrån arga köpare. Ytterligare en ögonpenna har nu säljstoppats.

Bianca Ingrossos sminkmärke Caia är återigen i blåsväder. Här om veckan rapporterade Dagens industri om att Kemikalieinspektionen hittat det giftiga ämnet ”perfluoronyl dimethicone” i en populär ögonpenna ifrån Caia. Nu har det upptäckts att skönhetsmärket sålt ytterligare en ögonpenna med det giftiga ämnet. Produkten var med i Caias julkalender 2023 som uppskattas ha sålts i tusentalsupplagor.

Till följd av detta har nu ytterligare en polisanmälan gjorts mot skönhetsmärket, som tagit bort ögonpennan ur sortimentet. Nu haglar kritiken in på både Caia Cosmics och Bianca Ingrossos sociala medier, ifrån upprörda kunder som nu tvingats slänga sina ögonpennor.

Vad skönhetsmärket kommer att få för påföljder för försäljningen av de giftiga produkterna får vi helt enkelt vänta och se.
–Vi får se vad som händer, det är vanligt att fall läggs ned och leder till företagsböter, säger Henrik Hedlund, strategisk rådgivare på Kemikalieinspektionen till DI.
LÄS MER: