Då går Klarna in på börsen

Klarna har tagit ett stort kliv närmare börsnotering som väntas värdera företaget till 20 miljarder dollar. IPO:n förväntas ske i början på nästa år. – Vi har fått godkännande att etablera ett nytt holdingbolag i Storbritannien, säger Klarnas presstalesperson.

Klarna har säkrat stöd från aktieägare och tillsynsmyndigheter för att etablera ett nytt holdingbolag registrerat i Storbritannien, rapporterar Sky News. Investerare informerades tidigare i veckan om att godkännandena för ändringarna i bolagsstrukturen kommer resultera i att deras aktier i Klarna Holding byts ut mot aktier i Klarna Group plc inom tio dagar. Ändringarna är en del av förberedelsen för en högprofilerad börsnotering (IPO). 

– Efter vårt tillkännagivande förra året meddelade vi igår investerare att vi har fått de nödvändiga godkännandena från investerare och tillsynsmyndigheter för att etablera ett nytt holdingbolag i Storbritannien, säger en presstalesperson för Klarna. 

Personer nära bolaget säger att börsnoteringen troligtvis kommer ske under första kvartalet 2025. Med ett nytt brittiskt holdingbolag förbereder Klarna sig för en offentlig aktieförsäljning genom att skapa en företagsstruktur som underlättar processen. Steget innebär att Klarna har de nödvändiga juridiska och regulatoriska ramarna på plats för att kunna gå vidare med en IPO. 

Brittiska regeringen har tidigare planerat att reglera tjänster som erbjuder “köp nu betala senare”. Men ett sådant beslut har inte offentliggjorts, något kritiserats av konsumentorganisationer som vill se strängare regler för dessa företag. Klarna har tidigare uttryckt stöd för en viss reglering av sektorn. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt