”Därför kan Verstappen ta ett sabbatsår”

Flerfaldiga världsmästaren Max Verstappen kan komma att ta ett sabbatsår för att utvärdera sin karriär. Det säger Mercedes-föraren George Russell in en ny intervju.
– Max kan ta ett år ledigt för 2026 och se vilket stall som är det bästa. Jag skulle inte alls bli förvånad om han gjorde det, säger Russell till Crash.

Verstappens framtid i Red Bull har varit omtalat under hela årets F1-säsong. Med snack om att Red Bull och Verstappens dominans kan vara över, samtidigt som Red Bulls mångåriga och legendariska designer Adrian Newey lämnar stallet, så har det frodats spekulationer om Verstappens framtid i stallet.

Verstappen har ett kontrakt med Red Bull fram till 2028, men det tros finnas en mängd klausuler som gör det möjligt för Verstappen att lämna långt innan dess. Enligt rykten ska bland andra Toto Wolff och Mercedes vara intresserade av den nederländska föraren redan från nästa år, där han i så fall skulle bilda ett förarpar med brittiska George Russell.

Även om George Russell säger att han inte har något emot att köra i samma stall som Max Verstappen, spekulerar han att Verstappen istället väljer att ta ett sabbatsår från Formel 1 när det nya motor-regelverket införs 2026.
– Max kan ta ett år ledigt 2026 och se vilket som är det bästa stallet. Jag skulle inte alls bli förvånad om han gjorde det. Kom ihåg, 2026 är ett lotteri. Man vet aldrig vad som kommer att hända, säger George Russell i en intervju med Crash.

Den teorin stöds också av Karun Chandhok, före detta F1-förare och numera expertkommentator.
– Jag blir allt mer övertygad om att Max kommer att stanna kvar hos Red Bull under 2025. Jag tror att han tar en paus 2026, ta ett år ledigt och se vad som händer. Och sedan, för 2027, kan ha gå vart som helst, säger Skys expertkommentator Karun Chandhok i Sky Sports F1 Podcast.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt