Trotsar kritiken – får nytt långt F1-kontrakt

Red Bull-föraren har under flera säsonger fått motstå hård kritik för sina resultat, och många menar på att Red Bull borde byta ut honom. Men nu står det klart att Sergio “Checo” Pérez stannar i Red Bull och dessutom säkrar ett tvåårigt kontrakt.
– Kontinuitet och stabilitet är viktiga för teamet, och Checo och Max är en framgångsrik och robust duo, säger Red Bulls stallchef Christian Horner i ett uttalande.

Sergio Pérez kommer att fortsätta tävla tillsammans med Max Verstappen hos Red Bull Racing. På tisdagen bekräftade Red Bull Racing att den mexikanska föraren har fått ett förlängt kontrakt som löper till slutet av 2026. Skulle Pérez och Verstappen stanna kvar hos Red Bull fram till 2026, kommer de att gå till historien som den förarduo som varit tillsammans längst i Formel 1:s historia.

Den 34-årige Pérez har kört för Red Bull sedan 2021. Under sin tid hos Red Bull har Sergio Pérez vunnit fem lopp för teamet, stått på pallen 29 gånger och tagit pole position tre gånger.
– Jag vill tacka alla för det stora förtroende de ger mig, det är mycket och jag vill ge tillbaka genom att leverera utmärkta resultat på banan, och utanför banan. Jag tror att vi har hel del arbete att göra, vi har många fler mästerskap att vinna, säger Sergio Pérez.

Sergio Pérez får nytt kontrakt med Red Bull. Foto: Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Inledningen på årets säsong har däremot inte varit lätt för den mexikanska föraren. Medan stallkamraten Verstappen har dominerat med fem segrar och toppar mästerskapstabellen, har Pérez ännu inte tagit någon seger. Som bäst har den mexikanska föraren lyckats ta en andraplats, och ligger för närvarande på en blek femteplats i årets mästerskap. Förra säsongen slutade Pérez på en andraplats bakom hans lagkamrat Max Verstappen, som tog hem sitt tredje raka världsmästerskap.

Red Bulls stallchef Christian Horner medger att det har varit en tuff inledning på årets säsong för Sergio Pérez, men framhåller att han fortfarande har starkt förtroende för “Checo”.
– De senaste loppen har varit svåra, det blir allt jämnare på startgriden, men vi har förtroende för Checo och ser fram emot hans återgång till den beprövade form och prestation som vi så ofta ser. Förra året var en enhörningssäsong och vi kommer att behöva arbeta hårt för att behålla våra titlar, men vi är säkra på vår uppställning och med teamet som helhet, vilket är avgörande i vad som utformar sig till att bli en hård kamp om mästerskapet i år, säger han i ett pressmeddelande.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt