David Beckhams elbilsbolag går i konkurs

David Beckham-ägda Lunaz byggde om ikoniska veteranbilar till elbilar och värderades till över två miljarder kronor. Nu går bolaget i konkurs. 

Flera mindre elbilsföretag runt om i världen har redan gått i konkurs och bilmärket Fisker kämpar för sin överlevnad. Nu drabbas även fotbollsstjärnan David Beckham av krisen. Han äger 10 procent av elbilsföretaget Lunaz som nu går i konkurs, uppger The Standard

Lunaz hade som affärsidé att konvertera klassiska sport- och lyxbilar till eldrift, liksom transportbilar. För knappt två år sedan stod företaget på toppen och värderades till över två miljarder kronor. David Beckham klev in strax tidigare och tog 10 procent av aktierna. Även den Formel1-vinnande ingenjören Jon Hilton var engagerad i Lunaz.

Företaget visade upp flera klassiska modeller där de slängt ut bensinmotorerna till förmån för elmotorer och battererier. Bland annat har de förvandlat ikoniska klassiker från Aston Martin, Jaguar, Range Rover och Rolls-Royce till elbilar. David Beckhams son Brooklyn fick en eldriven Jaguar XK140 i bröllopspresent. Men efterfrågan hos bilentusiasterna var inte så stor som företaget beräknat, och nu tvingas de ansöka om att gå i konkurs och lägga ner verksamheten. 

Företaget bekräftar för The Standard att verksamheten stoppats. Som en av anledningarna anger de brittiska regeringens beslut att skjuta upp säljförbudet för nya bilar med förbränningsmotorer till 2035.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt