Gamla polisstationen säljs – cellerna finns kvar

Det här vackra sekelskifteshuset omgärdat av grönska, hade man aldrig kunnat tro nyttjats som både tingshus och polisstation genom åren. Trots att åren gått har huset massvis av bevarade sekelskiftesdetaljer i form av takmålningar, vackra kakelugnar – och till och med gamla arrestceller!
– Detta är något utöver det vanliga, skriver mäklaren i annonsen. 

Tingshuset utfördes år 1891 och är stort med sina 730 kvadratmeter. Huset är perfekt för en verksamhet eller en stor familj, för här finns nämligen 17 rum varav nio sovrum. Här kan man riktigt känna hur historien sitter i väggarna med alla de vackra detaljerna som finns bevarade.
– Här finns vackra och tidstypiska detaljer från sekelskiftet så som takhöjd, stuckaturer, spegeldörrar och den unika salen med detaljmålade tak. Detta är något utöver det vanliga, skriver mäklaren i annonsen.

Under de senaste åren har tingsbyggnaden använts som bland annat café, festvåning och bed and breakfast. Men huset har använts till mycket annat under dess långa historia. 
– Här bedrevs fram till 1970 tingsverksamhet och under 50-talet fanns här Moholms polisstation, från den tiden finns bevarade arrestceller kvar, skriver mäklaren.

Foto: Rob Darby, Husfoto. 
Foto: Rob Darby, Husfoto. 
Foto: Rob Darby, Husfoto. 

Tingshuset ligger i natursköna Moholm som ligger endast 20 minuter från Mariestad och vackra Vänern. Här har du även smidiga tågförbindelser mellan Stockholm och Göteborg för dig som behöver resa i jobbet eller som bara vill kunna besöka storstan över helgen. 

Det vackra tingshuset ligger nu ute till försäljning hos Svensk Fastighetsförmedling med utgångspris 4 200 000 kronor. Kom till Moholm och bli en del av tingshusets 130 år gamla historia. 
– Gamla tingshuset på Järnvägsgatan 9 är en spektakulär möjligheten att äga och bo i en fastighet med ett historiskt värde och enastående behag. Missa inte chansen att förvärva denna sällsynta pärla, skriver mäklaren. Läs mer om det gamla tingshuset på Länsförsäkringar fastighetsförmedlings hemsida.

Foto: Rob Darby, Husfoto.
Foto: Rob Darby, Husfoto. 
Foto: Rob Darby, Husfoto. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt