Gigantisk herrgård till villapris – en timme från Stockholm

Tre öppna spisar, delvis nyrenoverad samt sexton rum och kök. Den lantliga idyllen en timme från Stockholm City, är nu ute till salu. Herrgårdshuset på två plan bär på oändligt med möjligheter.

Under pandemin var vi många som drömde oss bort till en mer stillsam och rofylld omgivning, ute på landet. Att slippa all stress och jäkt från storstadens myller. En del tog chansen och drog iväg, medan många andra tvekade och blev kvar. Nu finns chansen igen för den som vill ut på landet, men fortfarande bo hyfsat nära storstan. 

I Uppsala finns ett gult herrgårdshus på två plan. Huset är byggt år 1875, med tillbyggnad från 1929. Här finns det hela sexton rum med kök, och en boarea om totalt 530 kvadratmeter. Den tillhörande tomten är om cirka 22 000 kvadratmeter. 
Läs mer: Han bor i en kopia av Titanic – se bilderna

Huset är delvis renoverat och har bland annat en nyinstallerad bergvärmepump för uppvärmning. “Byggnaden är i bra skick utvändigt. Invändigt finns möjlighet att sätta sin egen prägel på framtida renoveringar”, skriver säljaren i Blocket-annonsen.
Det går även att hyra ut en del av herrgården som lägenhet, då det finns en separat lägenhet om 3 rum och kök. 

Inte nog med det så har även herrgårdshuset tre öppna spisar. På gården finns en före detta ladugård. Denna har en area om cirka 300 kvadratmeter, med tre garage och förråd. Även stallplatser om fyra boxar, och ett välutrustat gym. Fiber kommer att installeras under sommaren.

Det gula huset med bruna knutar, har vita spröjsade fönster samt oxöga. På det gröna taket finns ett vitt torn med romerska bågar, också det smyckas av ett grönt tak. På sidoingången till höger syns en brun balkong, med räcken i trä. Allt detta kan bli ditt för 8 750 000 kronor. 

Herrgården ligger i Almunge, tillhörande Uppsala kommun. Samma tätort som “Leif och Billy” torpet är beläget. Säljaren skriver att det endast är en kvarts gångavstånd till bland annat förskola, ICA-butik, vårdcentral, simhall och golfbana.  
Läs mer: Efter kritikstormen: Så görs ”Husdrömmar” om totalt

Herrgårdshuset har goda möjligheter för den som vill sätta egen prägel på huset, starta upp en egen verksamhet i huset, men också för den som drömmer sig bort till ett idylliskt liv i landsmiljö. I och med att byggnaden är delvis renoverad, så behöver köparen inte lägga multum på att få den beboelig. Det finns endast två bilder inifrån herrgårdshuset. Men säljaren skriver att det finns möjlighet att få fler bilder skickade, samt att få till en visning.
Den fullständiga annonsen ligger ute på Blocket.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt