Här är Isabella Löwengrips nya vd-jobb

Isabella Löwegrip blir vd för ett sprillans nytt AI-bolag bara fyra år efter kraschen.  -Jag har haft en stor ledarroll men inte varit mogen. Så jag känner en helt annan respekt idag och vill göra det rätt, säger Isabella Löwengrip

År 2020 var ett kämpigt år för många, och några som hade det kämpigt var Isabella Löwengrips bolag. Planen var till en början att Löwengrip skulle lämna Sverige och etablera sitt företag utomlands. Men i stället kraschade hennes bolagsinperium och höll på att gå i personlig konkurs 

– Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. (…) Jag har fått ändra om det liv som jag trodde skulle bli av där, jag skulle bo halvtid i USA och få leva ett lite mer anonymt liv, sa hon till Aftonbladet.

Två år senare gjorde Isabella Löfengrip comeback som investerare via bolaget Löwengrip Invest. Nu kan Breakit avslöja att Isabella Löwegrip har fått ett nytt toppjobb som vd för det helt nya AI-bolaget Aimastar, som registrerades på Bolagverket nu i början på veckan. Men planen för Isabella nu är att ta det lugnt och ta en sak i taget. 

-Som ängelinvesterare så ser man verkligen hur många slänger sig med AI och att värderingarna ökar när man slänger på det. Men vi vill hitta ett sätt som man verkligen kan använda det på ett bra sätt innan vi skalar upp. Jag är allergisk mot visionen att bli så stor som möjligt på kort tid. Vi har blivit lönsamma innan bolaget ens registrerades. Vi har flera kunder på kö, säger hon till Breakit. 

Isabella Löfwengrip har en lång historia av att driva företag och ha anställda. Men fram tills nu har hon inte känt sig riktigt redo för rollen som vd – för vilken hon uttrycker en stor respekt inför.

-Jag känner en enorm respekt för vd-titeln. Jag har ju själv haft väldigt många anställda genom åren och har hunnit reflektera. Jag har haft en stor ledarroll men inte varit mogen. Så jag känner en helt annan respekt idag och vill göra det rätt, säger hon till Breakit.  

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt