Kritik mot influencerns jägarexamen – följare arga

Följarnas ilska över influeraren Jonna Jintons jaktlicens har lett till att hon tappat tusentals följare. Hennes följare riktar skarp kritik mot att jaga djur.
“Jag kanske inte behöver jaga för att överleva idag, men jag tror det är en värdefull färdighet att ha,” skriver Jonna Jinton på Instagram.

Influeraren Jonna Jinton har skaffat jaktlicens, något som mötts av stark kritik från följarna. Nu har hon förlorat flera tusen följare, skriver Bloggbevakning. I ett inlägg på Instagram skrev Jonna Jinton att hon och hennes man Johan åkt till Jämtland för att ta jägarexamen. “Vi var här för att studera och lära oss om naturen, vilda djur och ta jaktlicens, vilket är något jag har velat göra i många år,” skrev hon.

Upprörda följare fyllde hennes kommentarsfält under inlägget. Många uttrycker besvikelse och ilska över hennes beslut att skjuta djur. “Det finns absolut ingen anledning att döda och äta djur 2024,” skriver en följare. Influeraren har ännu inte bemött kritiken.

I inlägget skriver Jonna Jinton att hon velat lära sig mer om den norrländska historien genom att ta jaktlicens. Hon bor sedan 2010 i byn Grundtjärn i Västernorrland.
“Även om jag aldrig har haft några planer på att börja jaga så har jag längtat efter mer kunskap och förståelse i en tradition som varit en del av mitt arv. Mina förfäder har jagat i skogarna där jag bor i hundratals år. Även om jag kanske inte behöver jaga för att överleva i dagens värld, tror jag att det är en mycket värdefull färdighet att ha,” skriver hon i inlägget.
På Instagram har hon 1,5 miljoner följare som tar del av hennes liv i de norrländska skogarna.

LÄS MER: