Lidls glädjebesked – sänkta priser en månad till

I början av året chocksänkte Lidl priset på omkring 200 produkter av det svenskproducerade varumärket Matriket. Efter den stora prissänkningen så går nu Lidl ut med att de förlänger prissänkningen på Matrikets sortiment – hela april ut 

Lidl har samlat majoriteten av sitt Från Sverige-märkta sortiment under varumärket Matriket, för att underlätta för de konsumenter som vill handla svenskt. I februari gick Lidl ut med att de tillfälligt skulle sänka priset på Matrikets produkter, vilket Nu.se har rapporterat om tidigare. Totalt var det cirka 200 produkter som blev minst 20 procent billigare.

Nu går Lidl ut med att ”För att öka de svenska hushållens medvetenhet kring svenskproducerad mat och uppmuntra till fortsatt konsumtion av svenska livsmedel förlänger Lidl sin prissänkning på hela matriket-sortimentet april ut.” Det innebär att konsumenterna genom en kupong i appen Lidl Plus kan fortsätta handla Matriket-produkter till minst 20 procents rabatt vid ett köptillfälle i veckan.

– När nu en månad har gått kan vi konstatera att vår förhoppning att få fler att välja svenskproducerad mat och dryck besannades. Vi ser i vår försäljning att fler kunder har upptäckt Matriket, och att kunderna i hög utsträckning fortsätter handla Matriket. Det ser vi som ett kvitto på att vår insats för att öka medvetenheten kring den svenska livsmedelsindustrin har gett resultat, säger Jakob Josefsson, Sverigechef för Lidl.

LÄS MER: