Per Morberg: ”Sten och brasa allt du behöver”

Från sångfågel i Masked Singer – till fågelkvitter i skogen, där han trivs bäst. Skådisen, tv-profilen och kocken Per Morberg är aktuell med en ny matlagningsbok.
– Man kommer långt med några stenar och en brasa, säger Morberg om sin nya bok ”Morberg lagar ute”.

Han charmade publiken med sina lena stämband som ”Pirathajen” inför miljoner tv-tittare i TV4:s Masked Singer. Nu återvänder han till papper, penna och passionerad matlagning – och även det inför miljonpublik.

För när Per Morberg släpper ännu en kokbok är den tidigare tv-kocken redan upp över miljonen sålda exemplar. Folk får helt enkelt inte nog av mångsysslaren som ju även bjudit på en imponerande bredd i sitt skådespeleri med allt från Fröken Julie på Dramaten till såpoperan Rederiet i SVT.

Men nu är det alltså matlagning det handlar om och mer specifikt matlagning utomhus.
– Jag tror många människor har en längtan efter att vara utomhus mer, säger Morberg i ett pressmeddelande.
– Man kommer långt med några stenar och en brasa, ännu längre med en grill eller stekhäll, och har man dessutom en vedeldad ugn finns alla möjligheter till gastronomiska utsvävningar utomhus.

Även tidigare böcker har uppehållit sig vid utomhustemat, men då framförallt med jakt och vilt som huvudfokus. Ett tema som också avspeglar sig i privatlivet – det är i skog och mark han trivs bäst. För även om han nyligen flyttade från skogarna och jaktmarkerna vid kungliga Tullgarns Slott så bjuder hans nya boende en bit in i Sörmland på liknande naturupplevelse. Låt vara med tidigare statsministern Göran Persson som granne i stället för kungen.

– Varje dag tar jag en lång promenad längs stigar jag känner eller trampar upp. Ibland gör jag längre utflykter, ensam eller med någon jag kan tåla väl. Matsäck har jag alltid med mig. Och det händer att jag gör upp eld och lagar det jag ska äta på det sätt som vi alltid har gjort, säger Per Morberg. 
– Det är också enkelt att göra rent när man lagar mat utomhus. Det är bara att diska pannorna i sjön, och är jag i trädgården spolar jag av med trädgårdsslangen.
BILD: TV4/ Bonnier Fakta pressbild
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt