Så sätter Mannerström spansk guldkant på falukorv

Stjärnkocken Leif Mannerström visar sin variant på ugnsstekt falukorv med potatismos med spansk touch. Receptet är inspirerat av tiden han bodde på Gran Canaria.
– Man glömmer inte gamla Sverige även om man bor i Spanien, säger Mannerström. 

Leif Mannerström visar på sin youtubekanal hur man gör falukorv med potatismos på hans vis. Receptet har en spansk tvist, inspirerad av hans tid i Gran Canaria. 
– 1983 till 1985 bodde jag på Gran Canaria. Jag öppnade en restaurang som blev väldigt populär. Den blev så populär att vi inbjudna att göra en kungamiddag i Madrid, berättar kocken. 

Mannerström blev tillfrågad av en av de många svenskar bosatta på ön att göra en middag med ugnsstekt falukorv. Det blev en stor succé att de anordnade flera middagar med falukorv på menyn. 
– När vi satt där runt bordet och käkade falukorv med potatismos, då var det en och annan som hade en tår i ögat. Man glömmer inte gamla Sverige även om man bor i Spanien, säger Mannerström. 

Receptet är enkelt och med relativt få ingredienser. Viktigast är att ha en falukorv av fin kvalitet.  Falukorvens fyllning består bland annat av stekt purjolök, röd paprika och tomat. Sedan toppas det med västerbottensost och dijonsenap. 
– Dijonsenap är världens bästa smaksättare, säger Mannerström. 

Kocken uppmanar tittarna att själva testa receptet.
– Prova nu det här så får vi se vad ni tycker om min variant av ugnsbakad falukorv med lite spansk idé.  
LÄS MER: