Säljer äkta Dalagård – ligger långt ifrån Dalarna 

Nu har du möjlighet att förvärva en äkta Dalagård –  som inte ligger i Dalarna. Det lilla huset som ligger söderut i landet, har trots storleken plats för alla dina nära och kära. 
–Ett hem att trivas och koppla av i, skriver mäklaren i annonsen

Ett stenkast ifrån vackra Annsjön ligger denna dalagård i timmer. Gården består av tre mindre hus varav totalt tre rum och kök med en boarea på totalt 55 kvadratmeter. Trots storleken har du plats för både familj, släkt och vänner att komma och sova över – med hjälp av en mycket platseffektiv typ av säng. 

–Huvudbyggnaden rymmer två sovrum samt i vardagsrummet tidstypiska, och i Dalarna vanligt förekommande, tarrsängar vilket enklast kan förklaras som väggfasta och inbyggda våningssängar försedda med draperi. Sammanlagt finns 10 sängplatser, skriver mäklaren i annonsen.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Gården uppfördes i Dalarna, men ligger inte i Dalarna. Huset monterades ned och byggdes på 70-talet upp i Ljusfalls hammar i Östergötland. Dalagården ligger nu ute till försäljning hos Svenk fastighetsförmedling med utropspris 1 395 000 kronor. Kom till Ljusdalshammar och upplev dalakänslan med hela tjocka släkten – bland Östergötlands vackra natur.

– Den gedigna konstruktionen gör sig påmind genom rejäla takbjälkar, furuplank på golvet och en värmande öppen spis i vardagsrummet. (…) Ett hem att trivas och koppla av i, skriver mäklaren. Läs mer om Dalagården i Östergötland på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida. 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling
Foto: Svensk Fastighetsförmedling
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt