Säljer villavraket nära skärgården för bara 100 000 kr

Slitet, flagnat och kanske även mögligt. Den 80-åriga villan norr om Västervik slumpas ut för bara 100 000 kronor i hopp om att hitta någon som orkar göra huset beboeligt igen.
“De senaste åren har ingen bott i huset, det är i stort behov av renovering” skriver mäklaren

Björnsholm ligger i norra delen av Västerviks kommun, bara några minuters bilresa från den vackra Tjust skärgård som består av 5 000 öar, kobbar och skär.
Det här är ett attraktivt område för fritidshus och sommarsemestrar. Och kanske kan den händige nu göra ett riktigt fynd. På Svensk Fastighetsförmedling slumpas nu en nästan 80-årig stenvillan ut för 100 000 kronor. 

Om vi ska börja med de positiva sakerna: huset ligger på en vackert kuperad tomt intill ett stort skogsområde, men det är enkelt att ta sig ut på landsvägen och 15 minuter bort med bil ligger vackra Loftahammar och på åtta minuter når man Gamleby centrum. Man får både lugn och natur, men närhet till service och affärer. 

1200 kvadratmeter tomt – och runt 120 kvadrat boyta.

Boytan är anständig: 65 kvadratmeter på en våning med ett sovrum, stort kök och vardagsrum. Ett allrum kan göras om till ytterligare ett sovrum. På källarplanets 70 kvadratmeter finns både ett stort hobbyrum och allrum.
Men om du tittar noga på bilderna inser du att det kommer ta en stund innan du kan flytta in i villan. Insidan är en oreda av sällan skådat slag. 

Mäklaren gör ingen hemlighet av att det är ett vrak till hus som säljs: “De senaste åren har ingen bott i huset, det är i stort behov av renovering”. 
Huset säljs dessutom med en friskrivningsklausul. Det betyder att du som köpare måste acceptera fastighetens skick i sin helhet. Med tanke på hur insidan ser ut så vore det bra att ta med en fackman för att utvärdera vad en renovering kan kosta.

Är det svartmögel på väggarna? Hur omfattande är fuktskadorna? Vanliga dolda fel i gamla och dåligt underhållna hus kan vara många, t ex läckor i taket, bristfällig dränering och elfel. 
Å andra sidan kanske någon är beredd att chansa på ett köp – det handlar trots allt om bara 100 000 kronor.

Se mäklarens annons här

Ingen har bott i huset på flera år.
Hallen med dörr mot köket.
Smuts (och mögel?) på väggar och golv.
1200 kvadrat tomt.
Är huset värt att renovera?
Köket kan bli ett rejält renoveringsjobb.
Köket.
Köket.
Sovrum/ allrum.
Ett tufft renoveringsprojekt.
Huset bortom räddning?
Värmepannan.
Extrakök i källaren.
Badrum i uselt skick.
Tomten har vuxit igen de senaste åren.