En alldeles egen svensk ö till fyndpris

Nu har du chansen att äga en helt egen ö, med en tomtarea om 1719 kvadratmeter. Inte nog med det, så finns det även bastu, sovbarack och öppen spis. En lantlig idyll med potential till att bli en riktigt lyxig privat ö.

Under året har det dykt upp en hel del öar till försäljning. Vi har sommardrömmen i Katrineholm, privata ön i Hjälmaren och ön med tre hus ute vid Svartholmen. Just nu säljs även en charmig liten ö ute i Råneälven. Det är ön Kojholmen, tillhörande Luleå kommun, som ligger ute till försäljning. Mäklaren som sköter affären är Svensk Fastighetsförmedling. 

Ön har en tomtarea om 1719 kvadratmeter. I nuläget finns det tre byggnader på tomten. Det är en flottarstuga, en sovbarack och en bastu. De två förstnämnda byggnaderna är lite äldre. Flottarstugan beräknas vara uppförd kring 1920, medan sovbaracken beräknas från år 1970.  Båda byggnaderna är renoverade och har en boarea om cirka 20 kvadratmeter Flottarstugan innefattar en öppen spis, och sovbaracken en braskamin. Vatten och avlopp saknas. 
Läs mer: Gigantisk herrgård till villapris – en timme från Stockholm

Bastun på tomten har dessutom en relax. Omklädningen är uppförd år 2013. Det ska även finnas en torrtoa, som mäklaren beskriver som “fräsch”.  Ön är perfekt för den som drömmer om en simpel sommaridyll, men också för den som önskar bygga nytt. Här finns potential för att modernisera, dra in vatten och avlopp eller kanske bygga något nytt närmre vattnet? Möjligheterna är oändliga. 

“Här upplever du naturen med rikt fågel- och djurliv samt bra fiske! Måste upplevas!”, skriver mäklaren. Råneälven är Sveriges största skogsälv och rinner genom fyra kommuner. Totalt är den cirka 21 mil lång. Där finns det även möjlighet till att fiska lax.  De nuvarande ägarna har satt upp solceller för att få el till byggnaderna. Men uppvärmning sker via eldkaminer. Utgångspriset för denna charmiga ö ligger på klart överkomliga 695 000 kronor.  Läs mer här

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt