Kändisarna som jagar Leif GW i vintoppen

Kändisvinerna blir bara fler och fler. Men bara för att vinet pryds av ett känt ansikte så betyder ju inte det automatiskt att vinet är gott och att folk faktiskt vill köpa det. Här är kändisvinerna som säljer allra bäst. 

”Leif GW Persson är inte bara kungen av kriminologi. Han är även störst inom kändisviner”, skriver SvDs Oscar Hammarcrantz. Professorn och författaren Leif GW Persson har länge varit störst inom varit och ligger fortfarande i topp. Hans boxvin GW:s låda är det mest sålda kändisvinsvinet med dina 1,1 miljoner liter sålda 2023. Tillsammans med GW:s vita som har sålt 697 000 liter och en rad andra GW-viner så har han under 2023 totalt sålt nästan 2,1 miljoner liter vin. 

Men trots att GW har en stadig förstaplats så har man under åren 2022 och 2023 han sett en minskning i försäljningen av hans vin. Medan en del andra kändisar närmar sig hack i häl. En av dom är radioprataren och den tidigare Idoljurymedlemmen Laila Bagge som med sitt vin Ruby Zins sakta men säkert närmar sig GW. 

Foto: Instagram @lailabagge

Under år 2023 så såldes hela 905 000 liter av Laila Bagges vin, enligt SvD. Även om Bagge är ett känt ansikte för många så är bakgrunden till hennes vinsuccé något oväntad. Populariteten hos konsumenterna påstås vara de låga tannin-halterna i vinet, vilket är bra för personer som lider av migrän. 

På tredje plats hittar vi Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöv med sitt vin Hola MZ Cava som sålde 566 000 liter under 2023. Hans vin Hola MZ Cava Rosé sålde även imponerande 198 977 liter samma år. Att Måns Zelmerlöw valt att satsa på bubbel kan ses som ett smart val. Undersökningar visar nämligen att många av de bäst säljande kändisvinerna ligger just under kategorierna Cava eller prosecco. 

LÄS MER: