McDonalds nya monsterburgare: 1089 kalorier

McDonald’s växer i storleken. Snabbmatsjätten släpper nu en burgare som blir den största hamburgaren hittills med två köttpuckar, tre skivor ost och drygt 1 100 kalorier.

I Tyskland lanserar hamburgerkedjan McDonalds nu en ny jätteburgare i ett försök att vända sina svaga försäljningssiffror. Snabbmatsjättens nya hamburgare kommer med två köttpuckar, tre skivor ost, två sorters lök, gurka, sallad, sås och ett extra stort bröd. Det gör den nya hamburgaren enligt McDonald’s själva till deras största hamburgare hittills.

Det gäller att vara hungrig för att orka få i sig den nya jätteburgaren. Den ska väga närmare halvkilot. Hamburgaren ligger på hela 1089 kalorier, vilket är mer än dubbelt så många kalorier som i en vanlig Big Mac, som ligger på 545 kalorier. I sin tyska reklamkampanj säger snabbmatsjätten att “burgaren är så stor att den måste ätas med båda händerna”.

Om och när burgaren kommer att lanseras utanför Tyskland är oklart. Men enligt nyhetsbyrån Bloomberg har hamburgerjätten tidigare sagt att man har planer på att lansera stora burgare i flera länder.

LÄS MER:

Bild: McDonalds, Unsplash